Rookworstmuffins
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Rookworstmuffins

Heb jij wel eens hartige muffins geprobeerd? Deze winterse muffins met rookworst en boerenkool zijn leuk om samen met de kinderen te maken en bovendien perfect om uit te delen. Het is een heerlijk tussendoortje én natuurlijk een stukje gezonder en voedzamer dan de zoete muffins die we allemaal kennen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept rookworstmuffins

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een muffinvorm in met de roomboter. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de boerenkool 5 min. Giet af en spoel af met koud water. Knijp het overtollige vocht uit de boerenkool.
2
Snijd 12 plakjes van de rookworst. Snijd de rest van de worst in kleine blokjes. Hak de bieslook fijn.
3
Voeg het zelfrijzend bakmeel toe aan een grote kom. Voeg de boerenkool, geraspte kaas, melk, zonnebloemolie, eieren, bieslook en wat peper en zout toe. Meng goed door elkaar.
4
Verdeel het beslag over de muffinvorm en leg op elke muffin een plakje rookworst. Bak de muffins 25 min. in de oven en laat ze afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.

Koken met rookworst

Rookworst, met zijn diepe, rokerige aroma en stevige textuur, is een onmisbaar element in de Nederlandse culinaire traditie. Deze smaakvolle worst voegt een karakteristieke smaak toe aan diverse gerechten. Naast deze rookworstmuffins, kun je rookworst natuurlijk verwerken in tal van andere, smaakvolle gerechten, zoals boerenkool recepten.

De klassieker onder de rookworstgerechten is ongetwijfeld erwtensoep, of snert. De rookworst geeft deze rijke, winterse soep een hartige twist. Samen met knolselderij, wortelen en spliterwten zorgt het voor een comfortabele maaltijd op koude dagen.

Rookworst speelt ook de hoofdrol in de beroemde stamppot. Of het nu boerenkool, zuurkool, of hutspot is, de worst voegt een diepte van smaak toe die het gerecht naar een hoger niveau tilt. De sappige textuur en het hartige aroma vormen een perfect contrast met de zachte aardappelpuree.

Ook kan je rookworst heel goed verwerken in óf op ovengerechten. Deze ovenschotel met prei en rookworst is er een mooi voorbeeld van. Een gemakkelijk te bereiden ovenschotel met lekker veel smaak. Liever een plaattaart? Maak deze plaattaart met zuurkool. De rookworst maakt de maaltijd compleet!

De veelzijdigheid van rookworst reikt verder dan traditionele gerechten. Rookworst kan je namelijk ook heel goed toevoegen aan een quiche. De quiche krijgt een nieuwe dimensie met de toevoeging van stukjes rookworst.

Voor wie houdt van een smaakavontuur, kan rookworst zelfs worden geïntegreerd in exotische gerechten. Een pittige curry met kokosmelk en groenten krijgt een verrassende twist met de toevoeging van rookworst.

Rookworst, een waardevol symbool van de Nederlandse keuken, biedt een scala aan mogelijkheden. Of het nu gaat om troostrijk comfortfood of culinair experimenteren, de smaak van rookworst staat garant voor een smaakvolle maaltijd.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via