Creme brulee cupcakes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Crème brûlée cupcakes

Het klassieke Franse dessert gecombineerd met een cupcake! Het beste van twee werelden als je het ons vraagt. Maak zelf cupcakes, bak ze af in de oven, besmeer met banketbakkersroom, dip in rietsuiker en brandt het laagje suiker zodat er een gekarameliseerde laag ontstaat. Geloof ons: dit wil je proeven!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept crème brûlée cupcakes

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
1u 10min
Totale tijd
1u 35min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte en bekleed een bakplaat met muffinvormpjes. Maak vervolgens de banketbakkersroom met 250 ml melk volgens de aanwijzingen op de verpakking en bewaar in de koelkast totdat je het nodig hebt.
2
Zeef de bloem, maïzena en het bakpoeder en mix samen in een kom.
3
Mix de boter met de kristalsuiker, zout en vanille-extract totdat het een zachte substantie is. Voeg 1 ei toe en mix goed. Voeg het overige ei toe en mix opnieuw totdat alles zacht en romig is. Mix de overige melk met de zonnebloemolie in een andere kom.
4
Voeg de helft van het bloemmengsel toe aan het botermengsel en mix totdat het volledig opgenomen is. Voeg het melkmengsel toe en mix opnieuw. Voeg de overige bloem toe en mix net zolang tot je een glad beslag hebt. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes door ze voor ⅔ te vullen en schuif voor 20 min. in de oven. Laat 10 min. afkoelen in de vorm en laat ze 20 min. afkoelen op een rooster.
5
Doe de rietsuiker in een kom. Besmeer de cupcakes met de banketbakkersroom en zet voor 30 min. in de koelkast zodat de room wat uit kan harden. Dip de bovenkanten van de cupcake vervolgens voorzichtig in de suiker en brandt de suiker vervolgens goudbruin met een gasbrander.
6
Serveer de cupcakes direct, want na een tijdje wordt de suikerlaag waterig.

Aan de slag met cupcakes

Hoe leuk is het om zelf cupcakes te bakken? De mooie eenpersoons ‘gebakjes’ maak je namelijk relatief gemakkelijk zelf! Duik een keer op een zondagmiddag of wanneer de kinderen vakantie hebben de keuken in. Want niets is leuker dan samen bakken! Wij geven je graag wat leuke cupcake receptideeën waar je meteen mee aan de slag kan.

Naast de crème brûlée cupcakes, hebben we ook een heerlijk recept voor Spaanse cupcakes: magdalena’s caseras. De magdalena’s ken je vast wel uit de Spaanse supermarkt wanneer je in dit prachtige land op vakantie was. De muffins/cupcakes hebben het kenmerkende suikerlaagje bovenop en je vindt ze in allerlei soorten en maten. Met dit recept maak je deze luchtige lekkernij ook zelf!

Dol op chocolate chip cookies zijn we waarschijnlijk allemaal. Maar wat dacht je van chocolate chip cupcakes? We combineren het luchtige van de cupcake met daarbovenop botercrème gemaakt van chocolate chips. Als je nog geen trek had krijg je het nu wel, en zeker bij het zien van de foto! De voorbereiding kost een half uurtje, waarna je de cupcakes de oven in schuift voor 25 minuten. Laat ze vervolgens volledig afkoelen en dan kan je genieten van jouw overheerlijke zelfgemaakte cupcake.

Wanneer je een echte koffieliefhebber bent, moet je minimaal één keer een koffie cupcake geproefd hebben. Wedden dat je daarna verkocht bent? Deze koffie cupcakes met walnoten zijn een echte aanrader. We voegen espresso toe aan de cupcakes waardoor ze de kenmerkende koffiesmaak krijgen. Leuk om te serveren bij de koffie of thee!

Meer lekkere tussendoortjes

Wanneer je zoekt naar een lekkere snack voor tijdens je werk of op een drukke dag kun je geniete van de lekkerste zoete en hartige tussendoortjes. Een van onze favorieten is een plak bananenbrood. Maak hem bijvoorbeeld met noten of vers fruit!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via