Kippenbouten Uit De Slowcooker 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Kippenbout uit de slowcooker

Echt malse kip bereid je natuurlijk in de slowcooker! Dankzij de slowcooker hoef je niet uren in de keuken te staan en wordt het vlees tóch heerlijk mals. Deze kippenbouten zijn ongelofelijk lekker en door de langere bereiding valt het vlees meteen van het bot af.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept kippenbout uit de slowcooker

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
4u 10min
Kookmodus
1
Mix de gembersiroop met de hoisin, ketjap, knoflookpoeder, uienpoeder, gerookt paprikapoeder en Chinese 5 spices poeder tot een marinade. Bestrijk de kippenbouten rondom met de marinade en wrijf goed in.
2
Vet de slowcooker in met de olijfolie en leg de kippenbouten erin. Bereid de kippenbouten op de lage stand voor 4 uur.
3
Hak de bosui in ringen. Haal de kip voorzichtig uit de slowcooker, zodat het vlees niet van het bot af valt. Verdeel over de borden en garneer met de bosui.

Tip: lekker met gebakken aardappeltjes en een salade.

Het lekkerste stukje vlees: kip!

Er is niets zo lekker als een mals stukje kip. Laat kippenbouten nou iets zijn wat je heerlijk mals kan bereiden. Er zijn talloze manieren om kippenbouten te bereiden. Zo kiezen we in dit recept van de kippenbouten uit de slowcooker voor Aziatische smaakmakers als gembersiroop, hoisin, ketjap en Chinese 5 spices poeder. Naast dit recept hebben we nog meer heerlijke recepten met kippenbouten voor je klaar staan.

Zo is deze Andalusische kip stoofschotel ook een aanrader voor wanneer je houdt van de Spaanse keuken. De kaneel en honing geven het gerecht een warme en zoetige smaak. Het gerookte paprikapoeder en de tomaten geven de kip weer een hartige tegenhanger. De maaltijd kan je compleet maken met wat rijst en een fris salade recept. Dol op de Nederlandse keuken? Ga dan voor kippenbout uit de oven met groene asperges en krieltjes. Een lekker en makkelijk AVG’tje, maar dan nét even wat anders.

Houd je er niet van om uren in de keuken te staan? Geen probleem, met traybake recepten ben je lekker snel klaar. Zo schuif je na 10 minuten deze geroosterde kippenbouten met pompoen al in de oven. Na een half uurtje kan je gaan genieten. Deze traybake kip salie staat ook al in 40 minuten op tafel. De traybake vullen we met heerlijke ingrediënten als oude kaas, zoete aardappelen, mini puntpaprika’s, courgette en natuurlijk kippenbouten. Onwijs lekker en de perfecte maaltijd voor een doordeweekse avond! Ook fijn: het gerecht is geschikt voor jong en oud. Zeker weten dat iedereen ervan gaat genieten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?