Ovenschotel Met Aardappelschijfjes En Pittig Gehakt 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Ovenschotel met aardappelschijfjes en pittig gehakt

Een goedgevulde ovenschotel met pittig gehakt en linzen. Bomvol eiwitten, smaak en bovenal: heel gemakkelijk om te maken. Al in 40 minuten staat deze ovenschotel op tafel, waarbij je de helft van die tijd nog andere dingen kunt doen! Wat wil je nog meer op een drukke dag?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept ovenschotel met aardappelschijfjes en pittig gehakt

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie. Snipper de ui en snijd de courgette in blokjes.
2
Hak de peterselie fijn. Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak hierin de ui glazig. Voeg het gehakt toe samen met de sambal, het kerriepoeder en peper en zout naar smaak. Bak tot het gehakt rul is.
3
Voeg de courgette toe en bak 5 min. mee. Laat de linzen ondertussen uitlekken in een vergiet. Roer de linzen, ⅘ van de crème fraîche en ¾ van de peterselie erdoor en laat nog 2 min. sudderen.
4
Verdeel de vulling over de ovenschaal en leg de aardappelschijfjes er dakpansgewijs overheen. Besmeer de schijfjes met de overige crème fraîche en top af met peper en zout.
5
Schuif de ovenschotel voor 20 min. in de oven. Garneer met de overgebleven peterselie.

Ovenschotels uit Europa

Ovenschotel recepten zijn veelzijdige en smakelijke gerechten die in veel keukens in Europa en over de hele wereld worden bereid. Ze variëren in ingrediënten, smaken en texturen en bieden een geweldige manier om verschillende voedingsmiddelen te combineren tot heerlijke eenpansgerechten.

Een klassieke ovenschotel is de Italiaanse lasagne, met laagjes pasta, bechamelsaus, rijke tomatensaus, gehakt en kaas, die samen in de oven worden gebakken tot een hartverwarmend gerecht. Dit gerecht komt oorspronkelijk uit Noord-Italië en is al ontstaan in de Middeleeuwen. Shepherd’s Pie is een Britse favoriet die ontstaan is als manier om restjes vlees op een smakelijke en voedzame manier te hergebruiken. Het is een ovenschotel met een laag smaakvolle gehaktvulling bedekt met een laag romige aardappelpuree.

De Franse Gratin Dauphinois biedt dunne plakjes aardappel doordrenkt met room, knoflook en kaas, gebakken tot een smeuïg en krokant geheel. Voor vegetariërs is een heerlijke ovenschotel ratatouille, met gelaagde plakjes groenten, tomatensaus en kruiden, perfect om te delen met familie en vrienden.

Meer gerechten uit de oven

Naast ovenschotels kun je natuurlijk ontzettend veel andere gerechten klaarmaken in de oven. Denk aan loaded fries, gevulde zoete aardappel, cannelloni of een lekkere plaattaart. De oven is een ideale manier om gerechten te bereiden. Jij doet de voorbereiding en terwijl de oven het werk van je overneemt, kun jij meteen alles opruimen zodat je daarna rustig kan genieten van een heerlijke maaltijd. Gelukkig hebben we meer van zulke heerlijke recepten voor het avondeten. Eet smakelijk!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via