griekse salade gyros
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Griekse salade met gyros en pastinaak

Wist je dat pastinaak al eeuwen geleden door de Oude Grieken werd gebruikt? Het is de groente, die voor de introductie van de aardappel, een belangrijk bron van voedsel was. Hoe mooi is het dat deze vergeten groente nu helemaal terug is. Wij serveren de pastinaak in een Griekse salade met gyros. Optimaal genieten dus!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept griekse salade met gyros en pastinaak

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd samen met de aubergine in blokjes van ongeveer 1 cm. Bak de pastinaak in de zonnebloemolie in ongeveer 20 min. gaar. Voeg na 10 min. de aubergine toe. Breng op smaak met de oregano, peper en zout.
2
Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg het gyros vlees toe. Bak het vlees kort op hoge temperatuur aan. Laat het doorgaren op middelhoog vuur voor ongeveer 10 min. Giet het overgebleven vet af, voordat het vlees wordt toevoegt aan de salade.
3
Snijd de cherrytomaatjes doormidden en de rode ui in ringen. Bereid de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Verdeel de sla over een schaal en voeg de gyros, pastinaak en aubergine toe. Maak de salade af met de tomaatjes, rode ui, olijven en tzatziki. Voeg de pitabroodjes toe.

Wat is een Griekse salade?

Een Griekse salade is een frisse, lichte salade die typisch is voor de Griekse keuken. Het bestaat uit tomaten, komkommer, ui, olijven, feta-kaas en groene paprika’s, vaak op smaak gebracht met olijfolie en citroensap. Het kan ook worden geserveerd met stukjes brood of pita. Het is een gezonde en voedzame optie voor een lichte maaltijd of als bijgerecht.

Wat eet je bij een Griekse salade?

Een Griekse salade kan op zichzelf staan als een licht voorgerecht of bijgerecht. Vaak wordt het geserveerd met stukjes fetakaas, olijven, tomaten, komkommers, rode ui, groene paprika’s en gedroogde oregano. Het kan worden gegeten met brood en olijfolie.

Welke kruiden horen in een Griekse salade?

Een traditionele Griekse salade bevat voornamelijk tomaten, komkommer, uien, groene paprika, feta kaas, olijven en oregano. Soms worden ook andere kruiden toegevoegd, zoals dille, tijm en basilicum.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via