toast met romescospread
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Toast met romescospread, aspergetips en courgette

Romescospread is een pittige saus uit Catalonië, gemaakt van amandelen en gegrilde paprika met gerookt paprikapoeder. Deze spread kun je gemakkelijk en snel maken met een hakmolentje van een staafmixer en is heerlijk op brood, door pasta of bij gebakken vis.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept toast met romescospread, aspergetips en courgette

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Hak de pistachenootjes in het hakmolentje van een staafmixer fijn en zet apart.
2
Pel de knoflook en hak de knoflook, gegrilde paprika’s, amandelen, chilivlokken, het paprikapoeder, de olijven en 1/5 van de olijfolie in de staafmixer tot een mooie gladde romescospread. Breng op smaak met peper en zout.
3
Snijd de courgette in plakjes. Besprenkel de aspergetips en courgette met de overige olijfolie en grill de groenten in een grillpan totdat er mooie grillstrepen ontstaan.
4
Toast de sneetjes brood in een broodrooster of droge koekenpan. Besmeer met de romescospread, verdeel de gegrilde groenten eroverheen en garneer met pistachenootjes.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.