In samenwerking met:
Wonton Met Paddenstoelen En Chili Olie Lowres
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Wonton met paddenstoelen en chili olie

Deze zelfgemaakte wontons met een vulling van shiitake, sjalot, rode peper, knoflook en gember zijn heerlijk fris en vol van smaak. Afgetopt met wat crispy chili olie is dit jouw nieuwe favoriete borrelhapje of voorgerecht!

Samen met The Farm Kitchen’s Kookfabriek organiseren wij meermaals per jaar toffe kookworkshops. Volg een van de workshops en ga aan de slag met heerlijke gerechten uit het seizoen. Bekijk hier de opkomende kookworkshops en bestel je tickets!

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Jonathan Karpathios

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten

Recept wonton met paddenstoelen en chili olie

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Snijd de shiitakes fijn. Pel en snipper de sjalot. Snijd de rode fijn. Pel de knoflook en snijd fijn. Rasp de gember. Snijd de bosui in fijne ringetjes.
2
Verhit een wokpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de shiitake aan. Voeg de sjalot, knoflook en rode peper toe en bak 2 min. mee. Voeg de paddenstoelenbouillon, sesamolie, sojasaus en gember toe. Kook dit mengsel helemaal in en bak nog even aan als het droog is gekookt.
3
Neem 1 wonton vel plat in de hand en leg daar 1 el paddenstoelenmengsel op in het midden. Smeer de randen van het wonton vel in met met water en vouw dubbel tot een rechthoek. Vouw de lange zijde om en verbind de hoekpunten met elkaar. Plak ze aan elkaar met een klein beetje water zodat er een tortellini vormige wonton ontstaat. Herhaal totdat alle vellen en het mengsel op zijn.
4
Verwarm een koekenpan met de zonnebloemolie op middelhoog vuur. Plaats de wontons met de platte kant in de pan. Zodra de wontons goudbruin zijn aan de onderkant, giet dan een scheut water in de pan en plaats een deksel op de pan, zodat er een stomingsproces ontstaat. Laat de wontons 5 min. stomen in de pan totdat ze gaar zijn.
5
Leg de wontons op een groot bord en garneer met de crispy chili olie en bosui.
Kookfabriek

Beleef de kookworkshop

Na een zeer geslaagde eerste editie van de kookworkshop organiseren we samen met The Farm Kitchen’s Kookfabriek een shared dining kookworkshop! Beleef een gezellige, smaakvolle en vooral leerzame middag waarin je 7 heerlijke shared dining gerechten bereid.

De workshop duurt 3,5 uur en er is een onbeperkt drankenarrangement bij inbegrepen. Na 1 tot 1,5 uur voorbereiding geniet je samen van je zelfgemaakte gerechten. Zien wij jou daar?

Locatie: De Kookfabriek Amsterdam
Datum: Zaterdag 29 juni 2024
Tijd: 17:30 – 21:00 uur

Tip: wonton vellen zijn te koop bij de toko en bij diverse supermarkten.

Wat is wonton?

Wantan, of beter bekend als wonton, is eigenlijk de Chinese versie van Italiaanse ravioli of tortellini. Het zijn kleine hapjes gemaakt van dunne (wonton) vellen die worden gevuld met vlees, groenten of vis. De wonton lijkt ook veel op gyoza dumplings. Het verschil? Wontons hebben een vierkant uiterlijk, waardoor het iets weg heeft van een pakketje, terwijl gyoza dumplings juist een vorm van een half maantje hebben. Eén ding is zeker: lekker zijn ze sowieso!

Aan de slag!

Het klinkt misschien moeilijk, maar het maken van wontons is hartstikke makkelijk! Kies je favoriete vulling, haal alle ingrediënten in huis en ga aan de slag. Je kan gewoon kant-en-klare wonton vellen koppen bij de toko of supermarkt en vervolgens maak je een heerlijke vulling. Even vouwen als een pakketje, stomen in de pan en daarna is het genieten geblazen.

Wil je naast wontons ook eens dumplings proberen? We hebben genoeg lekkere recepten om te proberen! Zo zijn deze gyoza dumplings lekker makkelijk om te maken en heerlijk van smaak. Deze garnalen dumplings zijn ook onwijs lekker en wat ons betreft de perfecte hap voor bij de borrel! Met dit recept maak je ongeveer 25 dumplings. Serveer met een zoete chilidip en laat de borrel maar beginnen. Ook de moeite waard om te proberen: siu mai, oftewel gestoomde Chinese dumpling. Deze dumplings worden verpakt in een siu mai velletje, waarvan de bovenkant net niet helemaal is dichtgevouwen. Lekker met een vulling van onder andere garnalen, gehakt en paddenstoelen.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?