Panini Kip Bacon 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Sandwich kip pesto

Lunchen is een feestje met deze eenvoudige sandwich kip pesto met bacon en mozzarella. Door de sandwiches te bakken in de pan, krijgen ze een lekkere krokante buitenkant met een zachte binnenkant. Dit wordt écht Italiaans genieten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept sandwich kip pesto

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak de bacon aan beide kanten goudbruin en knapperig. Haal uit de pan en toast de boterhammen in dezelfde pan aan beide kanten 1 min.
2
Pel de knoflook, halveer en schraap met de binnenkant over het brood, zodat de knoflook op het brood komt.
3
Snijd de mozzarella in plakjes. Meng de pesto met de mayonaise en besmeer alle sneetjes brood aan één kant met het pestomengsel. Beleg één pestohelft met de mozzarella, bacon en kipstukjes en top af met wat peper en zout. Leg nu een sneetje brood bovenop met de pestokant naar beneden.
4
Besmeer de buitenkanten van de sandwiches met ½ van de roomboter en smelt de overige roomboter in de pan. Bak de sandwiches aan beide kanten goudbruin. Serveer direct.

Meer Italiaanse lunch recepten

Dol op de Italiaanse keuken? Verwerk het dan eens in een heerlijk lunch recept! Er zijn genoeg lekkere Italiaanse lunch recepten die je kan proberen. Zo toveren we in dit recept een sandwich om tot een heerlijke Italiaanse variant met gegrilde kip stukjes, mozzarella, bacon en groene pesto. Onwijs makkelijk om te maken, maar oh zo lekker! Een ander lekker Italiaans broodje om te maken is deze Italiaanse chopped sandwich. De trend is je vast niet ontgaan om alle ingrediënten samen te choppen. De salade maken we van rode ui, romaine sla, puntpaprika, kalkoenfilet, mozzarella en groene pesto en serveren we op focaccia’s.

Ben jij dol op pizza? Maak er dan een broodje van en ga voor deze pizza sandwich! Gevuld met romige mozzarella, zoute parmaham, pittige rucola en zongedroogde tomaten is dit een Italiaans feestje wat je mee wilt maken. Ook lekker: flatbread pizza met chorizo. Door de pizzabodem te vervangen door flatbread is de pizza in een kwartiertje klaar. Lekker in combinatie met pittige chorizo, zoete tomaatjes en smaakvolle olijven.

Caprese is een combinatie die zich vaker heeft bewezen en het ook altijd goed doet. Zo ook in deze caprese pastasalade. Een onwijs makkelijk recept waar je geen genoeg van gaat krijgen en wat ook zo gemaakt is. Top het geheel af met verse blaadjes basilicum en je lunchgerecht is klaar. Caprese is ook erg lekker in deze pesto caprese croissants. Elke hap is gegarandeerd genieten! Trakteer jezelf in het weekend met deze smaakvolle croissants. Meer lunch en brunch recepten uit de Italiaanse keuken vind je terug op Eatertainment!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via