Tagliatelle Met Witte Asperges 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Tagliatelle met witte asperges

Het witte goud verwerkt in een romige pasta met spekjes, zongedroogde tomaat en Parmezaanse kaas, dat klinkt toch verrukkelijk? Ga vanavond nog voor een Italiaans feestje met een Hollandse twist.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept tagliatelle met witte asperges

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Breng twee pannen met water aan de kook. Schil de asperges, verwijder de harde uiteinden, snijd in stukken van ongeveer 5 cm en kook in 15 min. gaar in de ene pan. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in de andere pan. Vang een half kopje kookvocht (per 2 personen) op bij het afgieten.
2
Pel en snipper de ui. Verwarm een pan zonder boter of olie op middelhoog vuur en bak de spekjes goudbruin. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de gekookte asperges, tagliatelle, zongedroogde tomaten, kookroom, ¾ van de Parmezaanse kaas en wat peper en zout toe. Mix door elkaar en voeg eventueel wat van het achtergehouden kookvocht toe om de saus te binden.
3
Hak de bieslook fijn. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de bieslook, overige Parmezaanse kaas en een snuf peper.

Het seizoen van het witte goud is aangebroken!

Elk jaar kijken wij weer uit naar het moment van de oogst van witte asperges. Het witte goud van Nederland kan je namelijk in heel veel soorten recepten verwerken. Zo maak je er smaakvolle soepjes mee, kan je het verwerken op een plaattaart of zelfs in zoetigheden maak je compleet met witte asperges. Genoeg asperge recepten om dus te ontdekken!

Ben je op zoek naar koolhydraatarme recepten? Ook dan zit je met asperges goed! Ga bijvoorbeeld aan de slag met gegrilde asperges met burrata en amandel knoflookkruim. Ontzettend lekker en je mist geen enkel moment de pasta, aardappelen of andere koolhydraat bevattende ingrediënten. Ook lekker én koolhydraatarm: gegrilde witte asperges met doperwtenpuree, cherrytomaten en serranoham.

Eigenlijk kan je in elke gang witte asperges verwerken. Zo zijn voorgerechten als deze aspergesoep met zalm & mascarpone of als kruidentuintje met witte asperge en crème fraîche erg lekker om het diner mee te starten. Daarna kan je het aspergemenu compleet maken met hoofdgerechten als kabeljauw met citroenrisotto en asperges, een ovenschotel met asperges en radijsjes en een zomerse salade met krokante asperges on top. Ook in desserts en gebak kan je witte asperges verwerken! Zo hebben we een smaakvolle boerencake met aardbeien en witte asperges voor je klaarstaan. En zo creëer je een lekker 3-gangen menu met asperges in de hoofdrol.

Liever een lunchgerecht met asperges? No worries, ook dat hebben we voor je! Denk aan deze smakelijke flammkuchen met zalm en groene asperges, een toast met gepocheerd ei en groene asperges of een frisse asperge salade met zelfgemaakte aardbeiendressing. Met welk gerecht ga jij binnenkort aan de slag?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via