In samenwerking met:
Borrelplank Vis
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Mini Hollandse garnalencocktail

Een heerlijke delicatesse uit ons eigen kikkerlandje: de Hollandse garnalencocktail. Vaak wordt deze cocktail geserveerd als voorgerecht, maar ook als borrel is het zeker lekker. Maak deze mini Hollandse garnalencocktail van DekaMarkt en geniet van een klein, maar goddelijk hapje.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept mini hollandse garnalencocktail

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Hak de dille fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter).
2
Meng de helft van de dille met de Hollandse garnalen, crème fraîche, mais en citroenschil. Verdeel dit over de kleine glazen en garneer er de overige dille overheen.

Tip: vries de overige Hollandse garnalen in. Deze kunnen gegeten worden bij witte asperges, wanneer deze in het seizoen zijn.

Tip: bij vis serveer je natuurlijk een heerlijke witte wijn, zoals de Marillier Bourgogne Chardonnay.

Hollandse garnalen

Wist je dat Hollandse garnalen worden beschouwd als één van de beste garnalen ter wereld? Niet zo gek dus dat we er dol op zijn! Deze garnalen worden ook wel ‘Noordzeegarnalen’ genoemd omdat ze uit de Noordzee komen. Ze worden gevangen langs de Nederlandse kustlijn en zijn vooral populair tijdens het garnalenseizoen, dat loopt van april tot en met december.

Hollandse garnalen zijn klein van formaat en hebben een zoete smaak en stevige textuur. Ze worden vaak gebruikt in gerechten zoals garnalencocktails, garnalenkroketten, garnalensoep en als topping op broodjes en salades. Ook worden ze veel gegeten als borrelhapje.

Alles over garnalencocktails

Een garnalencocktail is een klassiek gerecht waarbij Hollandse garnalen worden gecombineerd met een cocktailsaus van ketchup, mayonaise en whisky. Dit gerecht wordt vaak geserveerd als voorgerecht of als onderdeel van een koud buffet. Om een garnalencocktail te maken, meng je de Hollandse garnalen met de saus en serveer je het geheel in een cocktailglas, samen met wat sla en een partje citroen.

Naast garnalencocktails zijn er nog talloze andere recepten waarbij Hollandse garnalen gebruikt worden. Zo kun je ze bijvoorbeeld ook verwerken in een pasta of risotto, of als vulling voor sushirollen. Hollandse garnalen zijn een veelzijdig ingrediënt dat de smaak van veel gerechten kan verrijken. Of je ze nu als borrelhapje eet of verwerkt in een uitgebreid gerecht, Hollandse garnalen zorgen altijd voor een smakelijke toevoeging!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Weekdieren
  • Schaaldieren
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via