In samenwerking met:
Tortillaquiche Van Bietenwraps Met Bimi
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Tortillaquiche van bietenwraps met bimi

Waarom zou je het beste van twee werelden niet combineren tot één geheel? In deze lekkere quiche gebruiken we bietenwraps als bodem, wat het geheel een heerlijke touch geeft. De vulling maken we met kruimgehakt, bimi en cherrytomaten en natuurlijk toppen we het geheel af met kaas!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept tortillaquiche van bietenwraps met bimi

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd 1 cm van de onderkant van de bimi en halveer de cherrytomaten.
2
Meng de eieren, zure room, tacokruiden en geraspte oude kaas tot één geheel met een garde. Breng op smaak met peper en zout.
3
Verhit een pan met de olijfolie op middelhoog vuur en bak het kruimgehakt 4 min. Voeg de bimi toe en bak 4 min. Breng op smaak met peper en zout.
4
Verdeel de bietenwraps over de taartvorm. Meng het kruimgehakt, bimi en cherrytomaten door het eimengsel en giet op de wraps. Dek de taartvorm af met aluminiumfolie en plaats 35 min. in de oven.
5
Haal de tortillaquiche uit de oven en verdeel de rucola melange erover.

Wat kan je allemaal doen met tortilla’s?

Tortilla’s zijn veelzijdige wraps die populair zijn in verschillende keukens over de hele wereld, met name in de Mexicaanse keuken en Spaanse gerechten. Je kan er ontzettend veel mee maken, zoals:

  1. Taco’s: een klassieker! Vul tortilla’s met gekruid gehakt, kip, vis, oesterzwam of bonen, en voeg toppings toe zoals sla, tomaten, uien, kaas, zure room, guacamole en salsa voor een heerlijke en veelzijdige maaltijd.
  2. Quesadilla’s: beleg een tortilla met geraspte kaas en eventueel andere ingrediënten zoals kip, groenten of bonen, vouw de tortilla dubbel en bak hem in een pan tot de kaas gesmolten is en de tortilla knapperig is. Snijd in partjes en serveer met salsa en zure room.
  3. Burrito’s: vul tortilla’s met rijst, bonen, vlees (zoals rundvlees, kip of varkensvlees), groenten en kaas. Rol ze strak op en serveer ze met salsa, guacamole en zure room. Je kunt ze ook inpakken in aluminiumfolie en meenemen als handige en voedzame maaltijd voor onderweg. Eén van onze favorieten: burrito met gehakt en koolsla!
  4. Enchilada’s: vul tortilla’s met een mengsel van vlees, groenten en/of bonen, rol ze op en leg ze in een ovenschaal. Bedek met enchilada-saus en geraspte kaas en bak tot de kaas bubbelt en de tortilla’s warm zijn. Serveer met gehakte koriander en zure room.
  5. Tostada’s: bak tortilla’s in de oven tot ze knapperig zijn en beleg ze vervolgens met bonen, vlees, groenten, kaas, salsa en zure room voor crunchy en smakelijke tostada’s!
  6. Zoete nacho’s: snijd tortilla’s in driehoekjes, bak ze in de oven tot ze knapperig zijn en bestrooi ze vervolgens met kaneel en suiker. Serveer met gesmolten chocolade, honing, fruit en vanille-ijs voor een zoete traktatie. Een lekkere variant is deze appeltaart nacho’s met noten crumble!

Met tortilla’s zijn de mogelijkheden eindeloos! Je kunt ze vullen en beleggen met bijna alles wat je maar wilt, waardoor ze een handige en smakelijke basis vormen voor verschillende gerechten.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via