In samenwerking met:
Wortelwellington Met Kruidencreme 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Wortelwellington met kruidencrème

Een heerlijk gerecht om te serveren voor de feestdagen (zoals Pasen): wortelwellington met kruidencrème! Door te kiezen voor verschillende kleuren groenten als bospeen, rode biet en prei krijgt de wellington een prachtig kleurpatroon.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept wortelwellington met kruidencrème

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het loof van de bospeen en houd apart. Snijd de bospeen en rode biet in plakken met de mandoline of kaasschaaf.
2
Snijd de preien over de breedte door de helft en vervolgens ook over de lengte. Rol het bladerdeeg uit en verdeel de kruidenroomkaas erover. Leg de helft van de prei, de helft van de bospeen en de helft van de rode biet gestapeld op het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg om de groenten heen en druk het bladerdeeg dicht met een vork. Herhaal dit bij het andere bladerdeeg met de rest van de groenten.
3
Scheid het ei en smeer de wortelwellingtons in met het eigeel. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de geraspte kaas erover. Plaats 25 min. in de oven.
4
Haal de wortelwellington uit de oven en garneer met het loof van de bospeen.

Aan de slag met wortel

Eén van de meest gegeten groenten ter wereld zijn wortelen! Deze groente is rijk aan voedingsstoffen als vitamina K1, kalium en antioxidanten, waardoor ze een voedzame keuze zijn voor je eetpatroon. Er zijn meerdere soorten wortelen die je misschien al eens hebt gezien:

  1. Oranje wortelen: dit zijn de meest voorkomende en bekende soorten. Ze zijn rijk aan bètacaroteen, wat helpt bij de productie van vitamine A in het lichaam. Oranje wortelen zijn heerlijk om gekookt, rauw als snack of toegevoegd aan verschillende gerechten zoals salades, soepen, stoofschotels en roerbakgerechten te eten. Ook lekker om te proberen: vegetarische lasagne tricolore boordevol groenten!
  2. Paarse wortelen: paarse wortelen hebben hun kleur te danken aan anthocyanen, antioxidanten die ook in andere paarse groenten en fruit voorkomen, zoals bosbessen en rode kool. Ze hebben een iets zoetere smaak dan oranje wortelen en kunnen op dezelfde manieren worden gebruikt.
  3. Gele wortelen: gele wortelen hebben een vergelijkbare smaak en textuur als oranje wortelen, maar ze hebben een gele kleur vanwege een hoger gehalte aan xanthofyl, een ander type carotenoïde pigment.
  4. Witte wortelen: deze wortelen hebben een bleke witte kleur en hebben een mildere smaak dan de andere variëteiten. Ze zijn iets minder zoet dan oranje wortelen en kunnen op vergelijkbare manieren worden gebruikt in de keuken.
  5. Regenboogwortelen: dit zijn eigenlijk verschillende gekleurde wortelen die samen worden verkocht, waardoor je een kleurrijk gerecht op tafel kan zetten. Ze zijn niet alleen mooi van uiterlijk, maar zitten ook boordevol voedingsstoffen. Een lekker recept met verschillende kleuren wortelen zoals paarse wortelen is deze vega regenboog plaattaart of deze varkenshaas cranberrysaus en regenboogwortelen.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via