In samenwerking met:
Ravioli ovenschotel met chorizo
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Ravioli ovenschotel met chorizo

Een Italiaans gerecht, met een klein Spaans tintje! We maken namelijk een ovenschotel bestaande uit ravioli, groenten én chorizo. Juist de chorizo voegt een heerlijke smaak toe aan deze snelle ovenschotel. Een ideale maaltijd voor op een drukke dag. Je doet alles samen in een ovenschaal en schuift het zo de oven in.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept ravioli ovenschotel met chorizo

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Ris de blaadjes van de basilicum en snijd de helft fijn.
2
Meng de ravioli met de pastagroenten, fijngesneden basilicum, pastasaus en het water. Breng op smaak met peper en zout.
3
Schep de pasta in een ovenschaal en verdeel de gesneden chorizo en geraspte mozzarella over de ovenschotel. Plaats 20 min. in de oven.
4
Verdeel de ravioli over de borden en garneer met de basilicumblaadjes.

Tip: vervang voor een vegetarische variant de chorizo door vegetarisch gehackt en meng dit door de pasta.

Een populaire Italiaanse pastasoort

Ravioli is een heerlijk pastagerecht dat zijn oorsprong vindt in de Italiaanse keuken. Het is een iconisch gerecht dat wereldwijd wordt genoten vanwege zijn unieke smaak en veelzijdigheid.

De geschiedenis van ravioli gaat honderden jaren terug. Hoewel de exacte oorsprong onduidelijk is, wordt aangenomen dat ravioli voor het eerst in Italië werd gemaakt in de regio Lombardije, rond de 14e eeuw. Vanuit daar verspreidde het zich over de rest van Italië en uiteindelijk naar andere delen van de wereld.

Ravioli wordt gemaakt door dunne pastavellen te vullen met een heerlijke vulling. Traditionele vullingen kunnen bestaan uit ricotta en spinazie, vlees, paddenstoelen of een mix van verschillende kazen. De pastavellen worden zorgvuldig afgedekt met een andere laag deeg en vervolgens in kleine vierkantjes of halve maantjes gesneden. De randen worden goed dichtgedrukt om ervoor te zorgen dat de vulling niet uitloopt tijdens het koken.

Ravioli wordt meestal geserveerd met een smakelijke saus, zoals tomatensaus, boter en salie, of een romige kaassaus. Een echte aanrader is deze truffelravioli in romige botersaus. Het gerecht kan worden gekookt door de ravioli kort te koken in kokend water tot ze drijven, wat aangeeft dat ze gaar zijn.

Ravioli is een geliefde Italiaanse klassieker die zich perfect leent voor creatieve variaties. Het is een veelzijdig en heerlijk gerecht dat zowel thuis als in restaurants wordt genoten, en het blijft een favoriet bij pastaliefhebbers over de hele wereld.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via