Havermout-banaan pannenkoekjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Havermout-banaan pannenkoekjes

Lekker als ontbijt, lunch of brunch: deze voedzame pannenkoekjes van havermout en banaan zijn makkelijk om te maken. Of je nu een brunch organiseert voor familie of vrienden of zelf van een lekker ontbijt wilt genieten, deze pannenkoekjes zijn perfect voor bij elke gelegenheid!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept havermout-banaan pannenkoekjes

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Doe de bananen samen met de eieren, havermout, vanille extract, kaneel, melk, bakpoeder en een snufje zout in de blender en blend tot een glad beslag. Je kan ook een staafmixer gebruiken.
2
Verhit (een deel van) de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en maak kleine pannenkoekjes van het beslag. Bak in 3 min. aan beide kanten goudbruin. Herhaal tot het beslag op is.
3
Garneer de pannenkoekjes met de kwark en blauwe bessen.

Pannenkoeken als ontbijt of lunch!

De dag starten met heerlijke pannenkoekjes of ervan genieten tijdens de lunch: wat ons betreft is dat écht een feestje. De havermout-banaan pannenkoekjes zijn overheerlijk voor deze momenten, maar op Eatertainment.nl vind je nog veel meer heerlijke ontbijt- en lunchrecepten. Wij zetten een aantal aanraders voor je op een rijtje!

Een klassieker zijn natuurlijk de American pancakes. Over het algemeen zijn deze pannenkoekjes een stuk dikker en ook luchtiger dan de Amerikaanse pannenkoeken zoals wij ze kennen. Vaak worden ze geserveerd met boter of stroop, vers fruit of zelfs chocoladesaus. Een echte verwennerij! In dit recept voor American pancakes kiezen we ervoor om ook banaan en pindakaas te verwerken in het beslag voor een leuke twist. Top af met heerlijk fruit naar keuze om het compleet te maken.

Wanneer je let op je eiwitinname, zijn deze eiwitrijke pannenkoeken met proteïnepoeder een aanrader. Het bevat namelijk maar liefst 37 gram eiwitten per persoon. Serveer de pannenkoeken met Griekse yoghurt, walnoten en wat kaneel voor een heerlijke combinatie.

Wil je een ontbijt op bed serveren voor een jarige? Of jouw moeder verrassen met Moederdag? Dan mag je natuurlijk wel uitpakken! Deze duo penotti gevouwen pannenkoeken met framboos en pistachenoten zijn hier enorm voor geschikt. Iedere kwart van de pannenkoek beleg je met iets anders: witte chocoladepasta, frambozen, melk chocoladepasta en pistachenootjes. Vouw de pannenkoek op, zodat alle smaken mooi samenkomen bij iedere hap.

Nog meer informatie vind je natuurlijk op Eatertainment! Ontdek hier alle pannenkoeken recepten, kies jouw favoriet uit en maak dit weekend heerlijke pannenkoeken als ontbijt of lunch.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via