vegetarische groenten curry
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vegetarische groenten curry

Een heerlijke vegetarische curry met veel groenten. De currypasta geeft de curry een pittige en kruidige smaak, de chutney is een lekkere zoete tegenhanger. De pompoen hoef je niet te schillen, je kunt de schil gewoon eten. Wanneer je de pompoen niet schilt, blijven de stukjes beetgaar en geven ze een extra bite aan de curry. De biologische pompoen in dit recept (ronde vorm) is verkrijgbaar is de meeste supermarkten. Je kunt ook hokkaido pompoen gebruiken, deze is verkrijgbaar bij de toko. Hokkaido pompoen, een van oorsprong Japanse pompoensoort, heeft een mild, zachte en lekkere zoete smaak. Serveer de curry met rijst en naanbrood.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept vegetarische groenten curry

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Boen de pompoen schoon, halveer, verwijder de pitten en hak in stukjes van 1,5 cm. Maak de wortel schoon en snijd in schijfjes. Snijd de aubergine in stukken van ca. 1,5 cm.
3
Pel de ui en knoflook en hak fijn. Verhit zonnebloemolie in een stoofpan en fruit de ui en knoflook 1-2 min. Voeg de currypasta en mango chutney toe en bak 2 min. mee.
4
Voeg de stukken pompoen, wortel en aubergine toe aan de pan, schenk de kokosmelk erbij en laat 15-20 min. zachtjes met de deksel op de pan stoven. Voeg de laatste 5 min. de doperwten bij de curry. Breng op smaak met peper en zout.
5
Bereid de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
6
Bak het naanbrood af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
7
Rooster de kokosvlokken in een droge koekenpan en strooi over de rijst.
8
Snijd de koriander grof en garneer de groenten curry ermee. Serveer met de rijst en het naanbrood.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?