spinaziestampppot met zongedroogde tomaat
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Spinaziestamppot met zongedroogde tomaat

Een smeuïge stamppot met een Italiaans tintje: deze spinaziestamppot met zongedroogde tomaat is smaakvol, voedzaam en bovendien heel makkelijk om te maken. Net zo lekker als de klassieke stamppotten, nét wat kleurrijker!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept spinaziestamppot met zongedroogde tomaat

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Breng een pan met water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook in 20 min. zacht en gaar. Breng nog een pan met water aan de kook en kook de eieren tot de gewenste hardheid (hard of zacht).
2
Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de spinazie met wat peper en zout totdat het geslonken is.
3
Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Voeg de spinazie toe samen met de ongezouten roomboter, melk, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en wat peper en zout. Stamp tot een grove stamppot. Roer tot slot de zongedroogde tomaat erdoor.

Weetjes over de groene bladgroente spinazie

Spinazie is een veelzijdige, voedzame bladgroente die wereldwijd wordt gewaardeerd om zijn smaak en gezondheidsvoordelen. Deze groene groente behoort tot de familie van de amaranten en is rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten. Over de hele wereld zijn mensen fan van spinazie en dat is zo gek nog niet! Spinazie is namelijk hartstikke veelzijdig in de keuken en kan op verschillende manieren worden bereid. Het wordt vaak toegevoegd aan salades, roerbakgerechten, soepen, stoofschotels en zelfs smoothies. Spinazie kan vers, bevroren of in blik worden gekocht, waardoor het het hele jaar door beschikbaar is.

Spinazie staat bekend om zijn indrukwekkende voedingsprofiel. Het bevat een overvloed aan vitaminen en mineralen, zoals vitamine A, vitamine C, vitamine K, foliumzuur, ijzer en calcium. Bovendien is spinazie een goede bron van vezels en bevat het weinig calorieën, wat het tot een populaire keuze maakt voor diegenen die hun gezondheid willen verbeteren of gewicht willen beheersen.

Een populaire bereidingswijze voor spinazie is de klassieke spinazie à la crème, waarbij de bladeren worden gekookt en gemengd met room, boter en kruiden voor een romig en smaakvol bijgerecht. Maar er zijn nog meer heerlijke spinazie recepten om te proberen! Wat dacht je van een hartige taart met spinazie en de herfstgroente pompoen? Ook lekker is deze groene gevulde tortilla met ei. Niet alleen spinazie, maar ook groene olijven, munt en tuinerwten zorgen voor de groene touch. Daarnaast is spinazie een lekkere toevoeging in vele pasta recepten of curry recepten. Mis je iets in een van je favoriete gerechten? Voeg lekker wat knapperige spinazie toe voor extra groenten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?