Pasta Pangrattato Met Bloemkool 0039 Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pasta pangrattato met bloemkool

Op het menu: deze heerlijke pasta met Pangrattato en bloemkool! De Italianen noemen pangrattato ook wel de Parmezaanse kaas van de armen. Het is broodkruim met verschillende toevoegingen die je als smaakmaker kunt gebruiken voor over je pasta. Wij voegen bloemkool toe aan deze pasta, wat verrassend lekker is. Zin in een pasta die je al binnen 20 minuten op tafel zet? Kies voor deze pasta pangrattato met bloemkool!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept pasta pangrattato met bloemkool

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Rasp de bloemkool. Pel de knoflook en hak fijn. Hak de rode peper fijn. Pluk de takjes peterselie en hak fijn. Hak de amandelen fijn. Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter).
2
Breng een grote pan water aan de kook voor de spaghetti. Verhit de helft van de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de bloemkool 3 min. aan. Voeg de knoflook en rode peper toe en bak 2 min. mee. Voeg de gerookte amandelen en panko toe en bak 2 min. mee. Voeg de peterselie en citroenrasp toe en schep het geheel uit de pan.
3
Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas.
4
Meng de helft van de pangrattato en de rest van de olijfolie door de spaghetti. Verdeel de spaghetti over de borden en schep de rest van de pangrattato over de pasta. Serveer met de rucola en Parmezaanse kaas.

Wat is Pangrattato?

Pangrattato is een Italiaanse term die vertaald kan worden als “geraspt brood”. Het is een veelzijdig ingrediënt dat gebruikt wordt in veel Italiaanse gerechten, vooral in de Zuid-Italiaanse keuken.

Om pangrattato te maken, worden meestal broodkruimels gebruikt die worden gebakken in olijfolie met knoflook, kruiden en soms ansjovis. Het mengsel wordt vervolgens fijngehakt tot kleine stukjes en kan gebruikt worden als een topping voor pastagerechten, soepen, salades, groenten en nog veel meer gerechten. Het voegt een knapperige textuur en een rijke smaak toe aan elk gerecht waarin het wordt gebruikt.

Meer pastagerechten

Ben je een echte pastaliefhebber? Wij begrijpen dat heel goed! Met pasta’s kun je eindeloos variëren én je hebt veel snelle en simpele pastagerechten. Ideaal voor op doordeweekse dagen wanneer je eigenlijk niet veel tijd hebt om lang in de keuken te staan en uitgebreid te koken. Op Eatertainment hebben we ontzettend veel verschillende pastagerechten voor je klaarstaan.

Wat dacht je van een lekkere pasta met zalm en citroen? Of pasta arrabiata met pangasiusfilet? Twee ontzettend smaakvolle pasta’s met vis. Wanneer je meer zin hebt in vlees, kun je bijvoorbeeld kiezen voor deze gevulde pastaschelpen met kipgehakt. Door de pasta te vullen, mengen de smaak van de pasta en de smaak van de vulling zich heel mooi. Een andere aanrader is deze klassieke lasagne bolognese. Om je vingers bij af te likken zo lekker! Of ga je toch liever voor vegetarische variant? Wat dacht je van de welbekende pasta pesto? Een echte aanrader!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via