Mosselen Met Crème Fraîche
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vis
Vrij van vlees

Mosselen met crème fraîche en verse dragon

Het mosselseizoen komt er weer aan! Wij inspireren je alvast met dit heerlijke recept voor mosselen met crème fraîche en verse dragon. De crème fraîche zorgt voor een romige toevoeging, terwijl de dragon een licht anijsachtige smaak toevoegt. Houd je van mosselen? Dan wil je dit gerecht proberen!

Meer te weten komen over Kelly én over De smaak van het leven? Bekijk het hier en ontdek nog meer receptinspiratie!

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Kelly ter Horst

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept mosselen met crème fraîche en verse dragon

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Doe de mosselen in een ruime pan en zet onder water. Was en hussel ze en laat 5 min. staan. Haal eventuele gebroken en openstaande mosselen weg en verwijder eventuele baardjes.
2
Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en pers uit. Verwijder de stelen van de venkel. Halveer de venkel in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne plakjes. Hak de dragon fijn.
3
Verwarm de olijfolie in een ruime pan of mosselpan op middelhoog vuur en bak de ui en venkel voor 2 min. zacht aan. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee.
4
Zet het vuur hoog, voeg de mosselen toe en doe de deksel op de pan. Schud de pan regelmatig, zodat alle mosselen gaar worden (dit duurt in totaal ongeveer 6-8 min.). Voeg de crème fraîche en dragon toe wanneer de mosselen langzaam beginnen te openen en zet het vuur iets lager.
5
Hussel de mosselen goed en breng op smaak met peper en zout.

Tip: serveer de mosselen met stokbrood of frietjes zodat je een volledige avondmaaltijd hebt.

Het mosselseizoen komt er weer aan!

Tegenwoordig zijn mosselen vrijwel het hele jaar door verkrijgbaar, maar in de zomerperiode zijn ze toch vaak op hun lekkerst. Het échte mosselseizoen start in juli en loopt door tot en met april van het jaar daarop. Wij zijn maar al te blij dat we er zo lang van kunnen genieten van mosselen, want het liefst eten we ze iedere week. Daarom hieronder wat receptinspiratie met mosselen voor jou!

Eén van de klassiekers is natuurlijk mosselen in witte wijnsaus. Bak ui, knoflook en prei in een grote pan of een mosselpan, voeg tomatenpuree toe en vervolgens de mosselen. En dan het belangrijkste: de witte zijn! Dit geeft de mosselen hun heerlijke smaak.

Is het weer om te barbecueën? Bereid je mosselen dan op de barbecue! Deze mosselen van de barbecue serveren we met stokbrood en kruidenboter, zodat je een complete maaltijd hebt. Dit is een heerlijk gerecht voor op een warme zomerdag!

Mosselen lenen zich er ook uitstekend voor om te gratineren. Deze gegratineerde mosselen met knoflookboter en citroen zijn een echte aanrader. De mosselen vul je met een kruidenmengsel gemaakt van onder andere knoflook, peterselie, paneermeel en geraspte oude kaas. Schuif ze de oven in, maak in de tussentijd je eigen knoflookboter en dan kan het genieten beginnen. Eet smakelijk!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Weekdieren
  • Schaaldieren
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via