Linzenburger
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Linzenburger

Een burger gemaakt van linzen? Dat wil je proberen! Met deze burger mis je het vlees geen moment. De burgers maak je van bruine linzen, ui, knoflook, ei, paneermeel én guacamole. Zo maak je jouw eigen groenteburger die barst van de eiwitten! Serveer de burgers met pitabroodjes en lekker veel groenten voor een volledige maaltijd.

Meer te weten komen over Kelly én over De smaak van het leven? Bekijk het hier en ontdek nog meer receptinspiratie!

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Kelly ter Horst

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept linzenburger

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Giet de linzen af, spoel schoon en laat goed uitlekken. Pel en snipper de ui en pel en pers de knoflook uit.
2
Meng de linzen, ui, knoflook, guacamole, 1 ei en paneermeel in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Is het geheel nog iets te nat? Voeg dan wat extra paneermeel toe.
3
Verdeel het mengsel in vieren en maak er platte burgers van. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en bak de burgers goed bruin met een lekker korstje.
4
Kook ondertussen de overige eieren in 7 à 8 min. hard in een pan met kokend water. Spoel de eieren koud af, pel ze en snijd in schijfjes. Bereid de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Haal de blaadjes los van de little gem, was goed en maak droog met een schone theedoek. Snijd de tomaat en komkommer in plakjes.
6
Doe de eieren, pitabroodjes, komkommer, tomaat, augurk, kiemgroenten, mayonaise en ketchup in aparte bakjes/schaaltjes en leg de burgers op een bord. Laat iedereen z’n eigen burger beleggen.

Tip: beleg de linzenburger eens met zoetzure komkommer of rode kool.
Tip: lekker met zoete aardappel frietjes.

Koken met linzen

Wanneer je (regelmatig) vegetarisch of zelfs plantaardig eet, ben je vast en zeker bekend met linzen. Weet jij juist niet precies hoe je linzen kan verwerken in je gerechten of heb je meer inspiratie nodig? Wij helpen je op weg met een aantal heerlijke recepten!

Linzen worden verwerkt in dahl, een typisch Indiaas gerecht waarbij linzen worden gekookt met verschillende soorten kruiden en specerijen. Aanraders voor gerechten zijn deze dahl met linzen en de dahlpuree met spinazie. Beide gerechten zijn door de toevoeging van de linzen ontzettend voedzaam.

Met linzen maak je ook de lekkerste salades. Wat dacht je van deze bloemkoolsteak met daarnaast een overheerlijke linzensalade? De salade bestaat uit rode ui, linzen, babyspinazie en wat olijfolie en citroensap. Een super smaakvolle én simpele salade die heel goed samengaat met de gegrilde bloemkoolsteak.

Ook lekker: tabouleh met linzen en tonijn. Tabouleh wordt normaal gesproken gemaakt van bulgur, maar in dit gerecht gaan we voor een twist en kiezen we voor linzen. We combineren het met tomaat, komkommer en bosui en een kruidenmengsel van peterselie, munt, olijfolie, citroen en peper en zout. Superlekker in combinatie met de tonijnsteak!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Mosterd
  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via