Kerst tulband
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Kerst tulband

Met deze kerst tulband zet je echt iets feestelijks op tafel! Hij heeft de looks van een kerstkrans en de smaak is lekker luchtig. Gezellig om samen te maken en te versieren en natuurlijk nog leuker om op te eten. Met wie ga jij van deze heerlijke kerst tulband smullen?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept kerst tulband

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
1u 10min
Totale tijd
1u 30min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C en vet de tulbandvorm in. Verwarm de ongezouten roomboter 30 sec. in de magnetron tot hij zacht is. Voeg de suiker en het vanille extract toe en mix met een handmixer tot een romig geheel. Voeg één voor één de eieren toe en mix opnieuw. Voeg de volgende pas toe als het ei helemaal is opgenomen.
2
Voeg het zelfrijzend bakmeel en het zout toe en mix tot een luchtig beslag. Stort het beslag in de tulbandvorm en klop een paar keer met de vorm op het aanrecht, zodat het beslag evenredig is verdeeld en de luchtbellen eruit zijn. Schuif de tulband voor 60 min. in de oven. Laat de tulband helemaal afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
3
Klop ondertussen de roomkaas los met de poedersuiker en melk. Voeg eventueel extra melk toe totdat je de consistentie van glazuur bereikt. Schenk het glazuur over de rand van de afgekoelde tulband en garneer met de rode bessen en rozemarijn.

Smakelijke lekkernijen voor tijdens de december feestdagen

Wij Nederlanders zijn er, net als eigenlijk alle mensen wereldwijd, dol op: heerlijke lekkernijen voor tijdens de feestdagen! Naast uitgebreid gourmetten of een heerlijk diner, zijn er natuurlijk tal van zoete lekkernijen. Dit kan je heel goed serveren bij de koffie óf natuurlijk als dessert. Wij geven je een aantal tips voor zoete lekkernijen die je kan serveren tijdens de feestdagen!

  1. Kerststol: een traditioneel Nederlands kerstbrood, gevuld met rozijnen, krenten, sukade en amandelspijs. Het wordt vaak bestrooid met poedersuiker. Lekker voor bij de brunch! Deze gevlochten kerststol maak je helemaal zelf. Tip: maak de kerststol een dag van tevoren.
  2. Kerstkransjes: dit zijn kleine ronde koekjes die in de vorm van een kransje zijn gebakken en vaak worden versierd met gekleurde hagelslag of glazuur. Ook vind je in de supermarkten kerstkransjes van chocolade. Maar net wat jij lekker vindt!
  3. Speculaas: dit mag tijdens de Sinterklaas periode natuurlijk niet ontbreken. Speculaas is een kruidig koekje dat vaak in de vorm van Sinterklaasfiguren wordt gebakken, maar ook in andere vormen tijdens de kerstperiode.
  4. Oliebollen en appelflappen: dit zijn gefrituurde deegballen (oliebollen) en gefrituurd deeg met appelvulling (appelflappen) die traditioneel op oudejaarsavond worden gegeten. Erg lekker zijn deze Baileys sinaasappel oliebollen of de champagne oliebollen.
  5. IJstaart: lekker als dessert na een heerlijk diner! Deze ijstaart met vlokken is gemaakt van chocolade ijs én kaneelijs en afgetopt met slagroom, kaneel en chocoladevlokken.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden en er zijn natuurlijk nog veel meer lekkernijen die mensen tijdens de kerst in Nederland kunnen serveren.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?