Gnocchi met boerenkoolsaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gnocchi met boerenkoolsaus

Gnocchi is een ontzettend veelzijdig product uit de Italiaanse keuken. Je kunt de gnocchi koken of bakken, maar ook gebruiken in een ovenschotel of verwerken in een traybake. In dit gerecht wordt de gnocchi gekookt, waardoor hij een beetje plakkerig wordt. Hierdoor hecht de romige boerenkoolsaus zich perfect aan de gnocchi. Afgetopt met blauwe kaas en walnoten is dit een gerecht met pit én bite!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept gnocchi met boerenkoolsaus

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Breng een pan met water aan de kook en kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een half kopje kookvocht op bij het afgieten.
2
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en pers uit. Verbrokkel de blauwe kaas en hak de walnoten grof.
3
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui. Voeg de boerenkool samen met de knoflook en wat peper en zout toe. Bak 5 min.
4
Pers het sap uit de citroen. Voeg de boerenkool samen met het opgevangen kookvocht, het citroensap, de helft van de blauwe kaas en peper en zout in de blender en mix tot een gladde saus.
5
Giet de boerenkoolsaus terug in de pan en voeg de gnocchi toe. Roer het geheel door elkaar. Verdeel de gnocchi over de borden en garneer met de resterende blauwe kaas en walnoten. Top af met peper.

Een traditionele pastasoort: gnocchi

Pasta is een veelzijdig en geliefd gerecht over de hele wereld. Er zijn ontelbare pastasoorten die variëren in vorm, grootte en textuur. Elke pastasoort heeft zijn eigen unieke karakter en is geschikt voor verschillende soorten sauzen en bereidingswijzen. Een van de meest interessante pastasoorten die eruit springt vanwege zijn unieke eigenschappen is gnocchi.

Gnocchi is een traditionele Italiaanse pastasoort die vaak wordt beschouwd als een dumpling of aardappelknoedel. Hoewel de exacte oorsprong ervan niet helemaal duidelijk is, wordt aangenomen dat gnocchi al eeuwenlang een favoriet is in de Italiaanse keuken. Het woord gnocchi komt waarschijnlijk van het Latijnse woord knuckles, wat verwijst naar de geribbelde vorm van de pasta.

In de traditionele bereiding worden gnocchi gemaakt van aardappelen, tarwemeel en ei. De aardappelen worden gekookt, gepureerd en vervolgens vermengd met het meel en ei om een zacht deeg te vormen. Dit deeg wordt gerold en in kleine stukjes gesneden, meestal met een kenmerkende geribbelde vorm, om de saus beter aan te laten hechten. Hoewel aardappelgnocchi het meest voorkomt, zijn er ook regionale variaties die ricotta, pompoen of andere ingrediënten gebruiken. Omdat het wordt gemaakt van aardappelen, komt de vraag ‘Hoort gnocchi bij pasta?’ vaak voor! Officieel hoort het dus bij de pastasoorten, ondanks dat de basis wordt gemaakt van aardappelen.

Meer lekkere gnocchi recepten

Kun je geen genoeg krijgen van gnocchi? Dat snappen we! Probeer naast deze lekkere boerenkool recept van gnocchi met zelfgemaakte boerenkoolsaus ook eens deze krokante gnocchi in romige witte wijnsaus. De saus is lekker fris, wat goed matcht met de krokante gnocchi. Of ga voor makkelijk met deze gnocchi uit de oven met zwarte olijven, cherrytomaatjes en verse spinazie! Alles wordt gemaakt in een traybake, waardoor je weinig werk hoeft te verrichten. Onze favoriet? Gnocchi carbonara. Normaliter maak je spaghetti carbonara, maar wij vinden gnocchi er nét zo lekker bij! Nog meer gnocchi recepten, bekijk ze hier.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?