Geroosterde Knolselderij Met Hollandse Garnalen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Geroosterde knolselderij met Hollandse garnalen

Een echt Hollands recept! We brengen de knolselderij en zoete aardappel op smaak met verschillende kruiden, roosteren het in de oven en serveren het vervolgens met Hollandse garnalen in cocktailsaus met bieslook en dille. Een recept om je vingers bij af te likken!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept geroosterde knolselderij met hollandse garnalen

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Was de zoete aardappel, maar schil niet. Snijd in schijfjes. Verdeel de knolselderij en zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olijfolie, het knoflookpoeder, uienpoeder en peper en zout. Mix en schuif voor 25 min. in de oven.
2
Hak de bieslook en dille fijn. Mix ⅘ van de bieslook en ⅘ van de dille met de Hollandse garnalen, cocktailsaus en wat peper en zout.
3
Serveer de knolselderij en zoete aardappel met de Hollandse garnalen in cocktailsaus en garneer met de overige bieslook en dille.

Een gezonde, veelzijdige groente

Dat is knolselderij! Knolselderij heeft een karakteristieke smaak die een subtiele combinatie is van aardse tonen, milde selderij en een vleugje peterselie. De smaak is zacht en nootachtig, met een hint van kruidigheid. In vergelijking met de sappige, groene stelen van selderij, is de knolselderij veel milder en minder scherp. Het heeft een delicate zoetheid die naar voren komt wanneer het wordt gekookt of geroosterd, waardoor het een uitstekende aanvulling is in soepen, stoofschotels en purees. Zowel rauw als gekookt voegt knolselderij een unieke, verfijnde smaak toe aan gerechten, waardoor het een veelzijdige en geliefde groente is.

Bovendien is knolselderij rijk aan voedingsstoffen. Het zit boordevol vitamines, mineralen en voedingsvezels, wat bijdraagt aan een gezond dieet. Daarnaast is het een uitstekende bron van antioxidanten en bevat het weinig calorieën.

Met zijn unieke smaakprofiel en veelzijdigheid in de keuken, verdient knolselderij een ereplaats in culinaire creaties. Van hartige stoofschotels tot verfrissende salades, deze bescheiden knol voegt een rijke, complexe smaak toe aan gerechten en draagt bij aan een gezonde en voedzame maaltijd.

Meer recepten met knolselderij

Wil je vaker genieten van de heerlijke smaak van knolselderij, maar weet je niet hoe je het kan verwerken in gerechten? Maak eens deze knolselderij-prei stamppot met pangasiusfilet. Een stamppot die het hele jaar door lekker is om van te genieten!

Wist je dat je knolselderij daarnaast heel goed kan verwerken in erwtensoep? In deze Hollandse erwtensoep verwerken we lekker veel groenten, waaronder knolselderij. Heerlijk om mee op te warmen op een regenachtige herfstdag of een koude winterdag!

Knolselderij is dus erg lekker als avondeten. Bekijk hier meer avondeten inspiratie!

Zoete aardappel recepten

In dit recept roosteren we de zoete aardappel samen met de knolselderij in de oven. Een heerlijke manier om zoete aardappel te bereiden! Meer recepten met zoete aardappel proberen? Ontdek alle zoete aardappel recepten op Eatertainment.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Weekdieren
  • Selderij
  • Mosterd
  • Gluten
  • Vis
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via