Camembert Kaasfondue
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Camembert kaasfondue

Met deze camembert maak je een hele makkelijke en snelle kaasfondue. Even in de oven of op de barbecue en serveer de gesmolten kaas met jouw favoriete ingrediënten, zoals vers stokbrood of rauwkost, om te dippen. Ideaal als borrelhapje!

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept camembert kaasfondue

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Snijd een ruitjespatroon in de bovenkant van de camembert.
3
Haal de rozemarijnblaadjes van de steeltjes. Bestrooi de camembert met de rozemarijn, chilivlokken en honing. Breng op smaak met peper en zout. Duw de kruiden en honing een beetje in de gleuven van de kaas.
4
Plaats de camembert in een ovenschaal en bak 15 min. in de oven.
5
Kook ondertussen de krieltjes en bloemkoolroosjes beetgaar. Snijd de rode paprika in reepjes en trek de blaadjes van de baby romaine sla los.
6
Zet de camembert in het midden van een borrelplank. Leg de paprika, sla, krieltjes, pecannoten, bloemkoolroosjes en worteltjes hier omheen.

Tip: op zoek naar een vegetarisch gerecht voor de barbecue? Verpak de camembert in wat aluminiumfolie en leg deze even op de barbecue (niet op het heetste gedeelte). Zodra de kaas gesmolten is, kan de camembert geserveerd worden.

Welke wijn past bij camembert (kaasfondue)?

Een lichte, fruitige rode wijn zoals Pinot Noir of Beaujolais past goed bij camembert. Een droge, witte wijn zoals Chardonnay of Sauvignon Blanc kan ook goed samengaan met deze kaas. Het hangt echter ook af van persoonlijke voorkeur, dus het is aan te raden om verschillende combinaties te proberen om te zien wat het beste bij je past.

Hoe lang kun je camembert bewaren?

Camembert kan ongeveer 2-3 weken worden bewaard in de koelkast, op voorwaarde dat het in de originele verpakking wordt bewaard en de houdbaarheidsdatum niet is verstreken. De kaas moet regelmatig worden gecontroleerd op tekenen van bederf.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?