Bacon wrapped sushi
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Bacon wrapped sushi

Sushi maar dan net even anders! Deze sushi is namelijk omhuld met bacon in plaats van de gebruikelijke norivellen. Ook de vulling is net even anders met ei, haricots verts en komkommer. Een leuke afwisseling op de traditionele sushi en heel makkelijk zelf te maken.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 stuks
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept bacon wrapped sushi

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
12 min
Totale tijd
47 min
Kookmodus
1
Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de suiker en rijstazijn in een kommetje en roer door de rijst. Verspreid de rijst over een groot bord en zet in de koelkast om af te koelen.
2
Verwarm de oven voor op 200C. Leg de plakjes bacon op een bakplaat, zorg dat ze elke keer een halve centimeter overlappen, leg er een stuk keukenpapier op en dek af met een tweede bakplaat. Bak de bacon 10-12 min. in de oven tot de bacon krokant begint te worden maar nog wel buigzaam is.
3
Kook ondertussen de haricot verts in water met een ¼ tl zout in 4-6 min. beetgaar. Spoel ze af onder koud water en laat uitlekken. Snijd de komkommer in dunne lange reepjes.
4
Klop in een mengkom de eieren los en breng op smaak met 1 tl sojasaus. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de losgeklopte eieren in de pan tot ze volledig gestold zijn. Schud de eieren op een bord en laat afkoelen.
5
Leg de bacon met de krokante kant voor op een plank, gebruik eventueel een sushi matje. Verdeel de sushirijst er over. Leg de omelet, haricot verts en komkommerreepjes in het midden en rol de sushirol op. Snijd de rol in 8 stukjes en serveer met de overige sojasaus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via