Wok Met Aubergine En Broccoli
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Wok met aubergine en broccoli

Aubergine en broccoli hebben één ding gemeen: ze smaken het allerlekkerst als je ze even stoomt! In deze snelle wok komen ze goed tot hun recht in een heerlijke saus van onder andere hoisin. Top af met bieslook en sesam en je hebt een parel van een wokgerecht!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept wok met aubergine en broccoli

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Breng een pan met water aan de kook en kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Pel en snipper de sjalot en pel en hak de knoflook fijn. Snijd de aubergine in grove stukken. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook. Voeg na 3 min. de aubergine en broccoli toe samen met wat peper en zout en bak 1 min. Voeg het water toe en doe de deksel op de pan. Laat 5 min. stomen.
3
Bak de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin en zet apart. Voeg de noedels, hoisin saus en sojasaus toe en roerbak 3 min. mee. Hak ondertussen de bieslook fijn.
4
Verdeel het wokgerecht over de borden en garneer met de sesam en bieslook.

Wat is hoisin?

Hoisin is een dikke, donkerbruine saus uit de Aziatische keuken. Oorspronkelijk afkomstig uit China, maar inmiddels wordt het wereldwijd gebruikt. De naam, Chinees voor ‘zeevruchten’, is misleidend omdat hoisin zelden zeevruchten bevat. Het wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen, knoflook, azijn, suiker en specerijen, resulterend in een complexe smaak: zout, zoet, hartig en umami. Hoisinsaus is een veelzijdig ingrediënt en wordt gebruikt als dipsaus, als marinade en in verschillende gerechten, zoals Pekingeend, roerbakgerechten en stoofschotels. De saus speelt een essentiële rol in vele Aziatische culinaire tradities vanwege zijn unieke smaakprofiel.

Smaakmakers uit de Aziatische keuken

Smaakmakers uit de Aziatische keuken zijn de geheime wapens achter de rijke en verrassende smaken die deze culinaire traditie kenmerken. Sojasaus, met zijn zoute, umami-rijke profiel, is een hoeksteen. Oestersaus voegt diepte toe met een diepe, hartige smaak. Vissaus, afkomstig uit gefermenteerde vis, biedt een unieke, zoute umami die niet te evenaren is. Gember, met zijn pittige en verfrissende aroma, brengt een levendige dimensie. Knoflook, alomtegenwoordig, voegt een krachtige, aardse smaak toe. En chili, in vele vormen, brengt hitte en complexiteit. Samen creëren deze smaakmakers een harmonieus palet van smaken die de diversiteit en diepte van de Aziatische keuken weerspiegelen.

Meer recepten met hoisin

Hoisin is een smaakmaker die past bij heel veel verschillende gerechten! Gebruik het bijvoorbeeld om er sticky kip van te maken. De kip bak je in hoisinsaus, waardoor het heerlijk sticky en plakkerig wordt. Ook is hoisinsaus, vaak in combinatie met bijvoorbeeld sojasaus of gembersiroop, ideaal om te gebruiken als marinade. Bijvoorbeeld voor deze Oosterse zalmfilet met spruitjes en rijst of de hoisin speklapjes met zoetzure salade en rijst.

Eet wat vaker vegetarisch!

Wij helpen je op weg met de lekkerste vegetarische recepten. Van heerlijke noedels tot vegetarische quesadilla’s en van een smaakvolle nasi tot een lekkere salade. Ontdek het zelf!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?