Vegetarische Wok Met Glasnoedels
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Vegetarische wok met glasnoedels

Een heerlijke vegetarische wok met lekker veel groenten: broccoli, peultjes, rode paprika, babymais en shiitake! Een voedzame maaltijd die ideaal is voor een doordeweekse dag, want je zet dit al in 20 minuten op tafel. En wist je dat wokken heel gezond is? De groenten behouden veel vitamines door de korte bereiding op hoge temperatuur. Zeker de moeite waard om dit recept te proberen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept vegetarische wok met glasnoedels

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Snijd de broccoli in kleine roosjes. Maak de peultjes schoon door de uiteindes af te snijden, en daarbij de harde draad mee te trekken. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de babymais in stukken van ongeveer 3 cm. Halveer eventueel de grote shiitakes.
2
Bereid de glasnoedels volgens aanwijzingen op de verpakking. Meng de sesamolie door de noedels na het koud spoelen.
3
Verhit de zonnebloemolie in een wok of grote koekenpan op hoog vuur. Wok de broccoli, paprika en babymais 3 min. op hoog vuur. Voeg de peultjes en shiitake toe en laat 2 min. meebakken.
4
Blus het geheel af met de hoisinsaus, voeg de glasnoedels toe en laat het geheel nog 2 min. doorwarmen op laag vuur.
5
Verdeel de noedels over de borden en maak het gerecht af met cashewnoten.

Wokken: een populaire manier van koken

Wokken is een populaire en snelle manier van koken die zijn oorsprong vindt in de Chinese keuken. Het is een gezonde kookmethode omdat het de groenten en andere ingrediënten kort verhit en daardoor de voedingsstoffen behoudt. Een wok is een platte, ronde pan met hoge zijwanden, die speciaal is ontworpen voor het roerbakken van voedsel.

Bij het wokken kun je verschillende soorten groenten, vlees, vis, tofu en noedels gebruiken. Populaire groenten zijn bijvoorbeeld broccoli, paprika, champignons, taugé, wortels en uien. Ook zijn er veel verschillende soorten vlees die goed passen in een wokgerecht, zoals kip, varkensvlees en rundvlees. Heb je zin in vis? Dan zijn garnalen altijd een goed idee! Tofu is een populaire optie voor vegetariërs en veganisten.

Bij het wokken is de timing en de volgorde waarin je de ingrediënten toevoegt belangrijk. Je begint meestal met het wokken van de groenten en voegt daarna het vlees of de vis toe. Vervolgens voeg je de kruiden en sauzen toe, zoals sojasaus, oestersaus, knoflook en gember. Noedels worden vaak op het einde toegevoegd, nadat alle andere ingrediënten gaar zijn.

Wokken is niet alleen lekker en gezond, maar het is ook een snelle manier van koken. Het duurt meestal niet langer dan 15 tot 20 minuten om een wokgerecht te bereiden. Daarnaast is het een veelzijdige kookmethode omdat je er eindeloos mee kunt variëren en experimenteren met verschillende smaken en ingrediënten.

Meer noedelgerechten

Ben je op zoek naar meer lekkere recepten met noedels? Probeer eens deze udon noodles met gestoofde paksoi en wokgarnalen of ga voor de noedels met vegetarische balletjes en pindasaus. Voor beide gerechten maak je de saus helemaal zelf, waardoor het extra smaakvol is.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?