In samenwerking met:
Appelringpannenkoeken
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Appelringpannenkoeken

Dol op pannenkoeken met appel? Dan wil je deze 2.0 versie proberen! Appelringen in pannenkoekenbeslag. Een next level ontbijt of lunch. Ook leuk om je moeder mee te verrassen op Moederdag!

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept appelringpannenkoeken

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Maak het beslag met de mix voor American pancakes en halfvolle melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder met de appelboor het klokhuis uit de appels. Snijd de appels in ringen van 1 cm dik, zodat je 12 ringen overhoudt.
2
Verhit een klontje boter in een grote koekenpan. Prik telkens met een vork in een appelring, dip deze helemaal in het beslag en draai een beetje rond, zodat er overal een gelijke laag zit en leg in de pan. Bak ca. 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Prik met de achterkant van je pollepel een gat in de appelringen. Herhaal tot de boter en appelringen op zijn en serveer.

Tip: serveer de appelringpannenkoeken met wat poedersuiker of stroop.

Verrassende pannenkoeken recepten

Ben jij ook zo’n fan van pannenkoeken! Dat is mooi, want we hebben ontzettend veel verrassende pannenkoeken recepten voor je klaarstaan! Zo ruil je gemakkelijk jouw pannenkoek met poedersuiker en stroop in voor een vernieuwend recept. Of je ze nu maakt voor het ontbijt, bij de brunch, als snelle avondmaaltijd of lekker als dessert, we hebben genoeg inspiratie voor je. Van smakelijke bananenpannenkoeken tot de klassieke American pancakes, met welk lekkere recept ga je als eerste aan de slag?

Maak een cake van pannenkoeken

Een van de verrassende recepten die we voor je hebben, is een pannenkoekencake. De smaak van een pannenkoek, maar dan in de vorm van een cake. Natuurlijk toppen we de pannenkoekencake af met wat stroop en geschaafde amandelen. Let op: de pannenkoekencake heeft niet de structuur van cake, maar van pannenkoeken. Het blijft dus een beetje lobbig.

Pannenkoeken traybake

Liefhebber van zoete pannenkoeken? Ga dan aan de slag met deze pannenkoeken traybake. De traybake toppen we af met vier verschillende smaakcombinaties: roomkaas met aardbeien, pindakaas met banaan, witte chocolade met blauwe bessen en pure chocolade met amandelstukjes. Zo heb je verschillende smaken en kan je gemakkelijk delen met iedereen!

Een vleugje citroen

Je kent vast wel pannenkoeken met rood fruit en ahornsiroop, maar heb je deze variant al eens geprobeerd? Deze friszoete citroen-maanzaad pancakes zijn heerlijk om je dag mee te beginnen! Ze zien er niet alleen mooi uit, maar ze zijn ook ontzettend lekker én makkelijk om te maken. Een aanrader voor het weekend!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via