Print opties

Sluiten

Quiche met rode biet, brie en tijm

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
55 min
Totale tijd
1u 10min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de vorm in met boter.
2
Knip een cirkel van bakpapier die groter is dan de bodem van de vorm. Klem het bakpapier tussen de ring en de bodem.
3
Verhit een pan met wat olie en laat de spinazie slinken. Druk vervolgens het overtollige vocht uit de spinazie met behulp van een zeef.
4
Leg de plakjes hartig taartdeeg uit de koelkast.
5
Snijd de biet in plakjes van 1 cm, hak de cashewnoten grof en snijd de brie in plakjes.
6
Bekleed de vorm met plakjes deeg en druk goed aan. Prik gaatjes in het deeg en bestrooi met paneermeel. Dit zorgt ervoor dat het overtollige vocht wordt opgenomen.
7
Ris de blaadjes tijm van de takjes. Klop de eieren met de ¾ van de tijm en maak op smaak met peper en zout.
8
Beleg het deeg met de spinazie, ¾ van de gehakte cashewnoten en de helft van de brie.
9
Giet het eimengsel er overheen. Verdeel de schijfjes biet en de resterende brie over de bovenkant.
10
Bak de quiche in de oven voor 35-40 min. Garneer met tijm en cashewnoten.
11
Laat 15 min. afkoelen in de vorm. Komt de quiche niet uit de vorm? Ga dan voorzichtig met een mesje langs de randen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.