Print opties

Sluiten

Pasta pesto met gebakken feta en broccoli

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de broccoli in roosjes. Halveer de cherrytomaatjes. Pel de knoflook en hak fijn. Pers het sap uit de citroen. Meng de broccoli, cherrytomaten en de helft van de knoflook met de helft van het citroensap en ¼ van de olijfolie.
2
Leg de feta in een ovenschaal. Verdeel de broccoli en cherrytomaten rondom de feta. Bak het geheel 20 tot 25 min. in de oven. Schep halverwege om. Rooster ondertussen de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan en zet apart.
3
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pluk de takjes basilicum en snijd de dille fijn. Houd enkele kleine blaadjes basilicum apart. Maal met een blender of staafmixer de rest van de basilicum, dille, de rest van de knoflook en pijnboompitjes fijn met de rest van het citroensap en olijfolie.
4
Meng de gebakken feta, broccoli en cherrytomaten met de spaghetti en basilicum-dille pesto. Maak het gerecht af met enkele blaadjes basilicum.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.