Print opties

Sluiten

Frisse lente salade

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Spoel de krieltjes onder stromend water en halveer eventueel de grote krieltjes. Zet in een pan net onder water. Kook de krieltjes in 15 min. beetgaar.
2
Zet ondertussen een kleine pan water op voor de tuinbonen en doperwten. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Rooster het venkelzaad 2 tot 3 min. in de droge pan.
3
Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Meng de citroenrasp, citroensap, olijfolie en venkelzaad tot een dressing. Pluk de munt en hak de helft fijn. Meng de fijngehakte munt door de dressing. Hak de rest van de munt grof.
4
Giet de krieltjes af en laat goed uitwasemen. Kook de tuinbonen in 5 min. beetgaar. Voeg na 2 min. de velderwtjes toe. Scheur ondertussen de gerookte forel in grove stukken.
5
Meng de krieltjes, snijbiet, tuinbonen, velderwtjes en de resterende munt in een grote kom en maak de salade aan met de dressing. Verdeel de salade over de borden en garneer met de forel.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.