Print opties

Sluiten

Alfajores

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
4u 25min

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Vul een pan met water en het blikje gecondenseerde melk, zorg ervoor dat het blikje volledig onder water staat. Breng het aan de kook en laat 3 uur doorkoken op laag vuur. Laat volledig afkoelen.
2
Snijd de roomboter in blokjes en zorg dat deze op kamertemperatuur is. Klop de boter in 2 min. los met een keukenmachine of handmixer. Voeg geleidelijk de suiker toe en mix tot deze volledig is opgelost.
3
Rasp de schil van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Voeg het limoenrasp en de sap, vanille extract en een snufje zout toe en mix 2 min. door. Splits de eieren en behoud het eigeel. Voeg stuk voor stuk toe. Klop het geheel in 3 min. tot een romig mengsel.
4
Zeef de maïzena, bloem en bakpoeder, voeg toe en mix in 2 min. tot een deeg. Kneed nog enkele minuten door met de hand tot een samenhangend deeg en verpak in plasticfolie. Laat het deeg minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
5
Verwarm de oven voor op 175°C. Rol het deeg uit tot ongeveer 0,5 cm. Steek rondjes uit het deeg met een diameter van 5 cm met behulp van een uitsteekring of een klein glas. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 min. in de oven. De koekjes moeten licht van kleur zijn. Laat volledig afkoelen op de bakplaat.
6
Beleg de helft van de koekjes met een laagje dulce de leche. Plak de andere helft van de koekjes voorzichtig op de bovenkant. Bestuif de koekjes met een klein beetje poedersuiker en rol de zijkant door de kokosrasp.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.