In samenwerking met:
tropische meatless burger
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Tropische Meatless Burger

Een broodje hamburger op zijn tijd is verrukkelijk! Maar wist je dat je ook gemakkelijk voor een vegetarische of zelfs plantaardige optie kiest? Probeer daarom eens onze Tropische Meatless Burger, een heerlijke vegan burger op basis van bonen. Lekker in combinatie met de zelfgemaakte guacamole wat het gerecht een tropisch tintje geeft!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept tropische meatless burger

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Snijd de hamburgerbroodjes open. Rooster de broodjes in een broodrooster of koekenpan.
2
Schil en ontpit de avocado en prak met een vork tot een grove puree. Hak de kerstomaatjes fijn en pers het sap uit de limoen. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadjes en hak samen met de koriander fijn.
3
Voeg de kerstomaatjes, limoensap en rode peper toe aan de avocado en meng het geheel. Breng op smaak met de koriander.
4
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de burgers goudbruin.
5
Besmeer ondertussen de hamburgerbroodjes in met de ketchup. Leg hierop de krulsla, gevolgd door de burger en de guacamole. Maak de burger af met de spicy burger saus.

Steeds vaker een vegetarische of vegan burger

De afgelopen jaren is er een groeiende trend zichtbaar van vegetarische en veganistische voeding. Dit heeft ook geleid tot een toename van het aantal vegetarische burgers op de markt, waaronder de vegetarische hamburger. Deze hamburger bestaat niet uit vlees, maar uit plantaardige ingrediënten als peulvruchten, groenten en granen! Deze ingrediënten zorgen voor een lekkere vleesstructuur en zijn perfect voor op een broodje of met aardappelen en groenten.

Er zijn verschillende variaties van de vegetarische hamburger beschikbaar, elk met hun eigen unieke smaak en textuur. Sommige varianten zijn gemaakt van soja-eiwit, terwijl andere zijn gemaakt van bonen of paddenstoelen. Je kunt ze ook makkelijk zelf bereiden met groenten als bieten, waardoor je een heerlijke bietenburger krijgt. Er zijn ook varianten die zijn ontworpen om te lijken en te smaken als echt vlees, waardoor ze een populaire keuze zijn bij vleeseters die willen minderen met vlees.

Naast de vegetarische burger kun je ook kiezen voor een plantaardige variant. Net zo lekker en nóg een stuk beter voor het milieu! Zo gebruiken we in dit recept Heinz Meatless Burgers, plantaardige burgers gemaakt van bonen. Serveer deze burger op een hamburgerbroodje met wat sla en lekkere sauzen zoals in dit recept of verwerk het in een salade zoals deze Mexicaanse salade. Een makkelijk recept dat je zo op tafel zet. Eén ding is zeker: de meatless burger is een smakelijke en voedzame optie voor wie op zoek is naar een vegan alternatief voor de traditionele hamburger.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via