Cinnamon buns uit de slowcooker
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Cinnamon buns uit de slowcooker

Gebak uit de slowcooker? Jazeker, het kan! Met deze cinnamon buns uit de slowcooker zet je een heerlijk fluffy lekkernij op tafel. Vol van smaak en gewoonweg erg lekker. Ideaal voor wanneer je tussendoor even weg wilt, want de slowcooker neemt het werk van je over!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept cinnamon buns uit de slowcooker

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
3u 0min
Totale tijd
3u 30min
Kookmodus
1
Doe 180 ml melk in een grote mengkom en voeg de gist toe. Roer door elkaar en laat 5 min. staan totdat het een beetje begint te schuimen. Voeg de suiker, het zout, de gesmolten boter en het ei toe en mix 1 min. op de laagste stand. Voeg beetje voor beetje de bloem toe net zo lang tot alles is opgenomen. Mix nog 5 min. op de hoogste stand totdat de deegbal los begint te laten van de bodem. Blijft het deeg te plakkerig? Voeg dan bloem toe net zo lang tot de bal loslaat van de bodem. Dek de mengkom af met een vochtige theedoek en laat 1 uur rusten.
2
Voeg voor de vulling de zachte roomboter, kaneel en lichtbruine basterdsuiker bij elkaar in een kom en mix door elkaar. Dit kun je het makkelijkste doen door alles met een vork door elkaar te prakken.
3
Bestuif je aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een rechthoekige vorm. Besmeer het deeg met het botermengsel en rol strak op over de lengte. Snijd in plakken van ongeveer 2,5 cm dikte. Bekleed de binnenkant van de slowcooker met bakpapier en leg hier de cinnamon buns in. Ze mogen gewoon tegen elkaar aan liggen. Vouw twee stukken keukenpapier dubbel en leg deze onder het deksel voor je de slowcooker sluit. Dit zorgt ervoor dat het dampvocht niet op de cinnamon buns lekt. Bak de cinnamon buns op de hoge stand in 2 uur gaar.
4
Mix ondertussen de poedersuiker met de vanille-extract, roomkaas en overige melk tot een glazuur. Besmeer de bovenkant van de cinnamon rolls met het glazuur en serveer.

Aan de slag met cinnamon buns

Een heerlijke lekkernij voor het ontbijt, de brunch of gewoon voor wat lekkers bij de koffie of thee: cinnamon buns. Deze smaakvolle kaneelbroodjes uit Zweden, waar ze bekend staan als kanelbullar, zien we steeds vaker terug in hippe koffietentjes. Maar deze ‘broodjes’ maak je ook heel gemakkelijk thuis. Dus haal alle ingrediënten in huis, tover je schort en deegroller tevoorschijn en bakken maar!

Het maken van cinnamon buns lijkt moeilijker dan dat het is. Het ziet er lekker uit en met maar een paar handelingen zijn ze al gemaakt. Je kan gaan voor een klassiek recept, zoals deze cinnamon roll, maar je kan ook gaan voor een twist. Zo maken we deze snelle cinnamon rolls van croissantdeeg, waardoor je alleen nog maar de vulling en de topping hoeft te maken. Ga voor een twist en voeg banaan toe voor een extra zoete touch. Een andere lekkere twist op de bekende cinnamon rolls zijn deze binnenstebuiten cinnamon rolls. In dit recept combineren we cinnamon rolls met wentelteefjes. Het resultaat? Een lekker recept als perfect verwenontbijtje!

Wil je echt uitpakken? Ga dan aan de slag met een cinnamon roll taart. Deze showtopper is eigenlijk een kaneelbroodje XXL. Je maakt hem met slechts 8 ingrediënten en 20 minuten bereiding. Je hebt alleen wat geduld nodig, maar na het wachten kan je genieten van een heerlijk stukje cinnamon roll! Heb je een slowcooker in huis? Ga dan aan de slag met de cinnamon buns uit de slowcooker. Zo zie je maar weer dat een slowcooker recept helemaal niet hartig hoeft te zijn, je kan er namelijk ook gewoon zoetigheden in bakken!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via