Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Spareribs uit de slowcooker met honing en balsamico

Mogen we jou ’s nachts wakker voor malse, smaakvolle spareribs die zo van het bot vallen? Dan is dit recept voor jou! Langzaam garen op lage temperatuur in een heerlijke marinade is hét geheim.  Een ideaal gerecht voor in de slowcooker! Als de spareribs uit de slowcooker komen, grillen we ze nog even kort voor een krokant jasje.

Heb je geen slowcooker in huis? Geen zorgen! Ook dan kun je dit heerlijke recept maken. Je gebruikt dan de oven op een lage temperatuur. Kijk snel onder de bereidingswijze voor de exacte tijd en temperatuur.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept spareribs uit de slowcooker met honing en balsamico

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
8u 0min
Totale tijd
8u 20min
Kookmodus
1
Pers het sap uit de sinaasappel. Meng het sinaasappelsap met balsamico azijn en honing. Breng dit in een kleine steelpan aan de kook en kook in tot ongeveer de helft over is.
2
Pel de knoflook en hak fijn. Ris de rozemarijn en hak fijn. Meng de knoflook en rozemarijn door de honing-balsamico saus.
3
Verdeel 2/3 van de saus over de spareribs. Leg de spareribs in de slowcooker en zet aan voor 8 uur op stand ‘low’.
4
Verwarm de oven voor op 200°C. Neem de spareribs uit de slowcooker en leg op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de rest van de saus over de spareribs. Bak de spareribs 8 tot 10 min. in de oven.
5
Pluk intussen de peterselie en hak grof. Strooi de peterselie voor serveren over de spareribs. Serveer de spareribs met coleslaw.

Tip: heb je geen slowcooker in huis? Maak dan spareribs uit de oven! Verwarm de oven voor op 120°C, plaats de ovenschaal in de oven en bak in 3 uur mals.

Tip: serveer de spareribs met Louisiana coleslaw.

De perfecte sparerib marinade

Wil je zelf aan de slag met marinade voor je spareribs? Wij helpen je graag op weg! Combineer verschillende smaken en ingrediënten voor de lekkerste marinades:

  • Zoet: een zoete smaak is belangrijk om het vlees te verzachten. Honing, bruine suiker en ahornsiroop zijn allemaal goede opties.
  • Zuur: zuren helpen om het vlees mals te maken en geven de marinade een verfrissende smaak. Citroensap of azijn werken hier bijvoorbeeld perfect voor.
  • Umami: umami is een hartige smaak die je eventueel kunt toevoegen om het vlees meer diepte en complexiteit kan geven. Sojasaus, tomatenpuree en miso zijn allemaal goede umami-smaken.
  • Kruiden en specerijen: kruiden en specerijen zoals knoflook, paprika, ui en chilipepers voegen een pittige smaak toe die het vlees meer karakter geeft.
  • Olie: een beetje olie helpt de marinade beter aan het vlees te hechten en voegt ook wat smaak toe. Olijfolie en sesamolie zijn populaire opties.

Experimenteer met ingrediënten en verhoudingen naar eigen smaak. Probeer verschillende combinaties en ontdek wat voor jou de perfecte marinade is!

Meer slowcooker recepten

Met een slowcooker kun je echt alle kanten op. Naast deze spareribs, kun je bijvoorbeeld ook lasagne of goulash maken uit de slowcooker. Ben je benieuwd naar meer recepten? Ontdek hier alle slowcooker recepten op Eatertainment!

Van welk dier komen voornamelijk spareribs?

Spareribs komen voornamelijk van varkens. Het zijn de langere ribben van het varken, die zich uitstrekken van de zijkant van de borstkas tot aan de buik. Spareribs worden vaak gegrild of gerookt en staan bekend om hun malse en sappige vlees, en de zoete en hartige smaak van de marinades of sauzen die vaak worden gebruikt bij het bereiden ervan.

Wat eet je bij spareribs?

Je kunt spareribs erg lekker combineren met een aardappelsalade of juist gepofte aardappelen. Of kies voor frietjes, maïskolven, salades, coleslaw of brood.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sulfiet
  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via