6x makkelijke lunchrecepten
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Hartige courgettemuffins met gerookte zalm

Muffins hoeven echt niet altijd zoet te zijn. Dit bewijzen we graag met onze hartige courgettemuffins. De frisse zuivelspread in combinatie met de gerookte zalm en zelfgebakken courgettemuffin zorgt voor een heerlijk geheel.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept hartige courgettemuffins met gerookte zalm

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Rasp de courgettes grof en knijp hier zoveel mogelijk vocht uit. Snijd de bosui in dunne ringetjes en hak de dille fijn.
2
Klop de eieren los met de kwark en de olijfolie en meng er de courgette, dille, geitenkaas en bosui door. Meng daarna het zelfrijzend bakmeel, peper en zout door het mengsel.
3
Vet een muffinvorm in en vul ieder bakje tot ca. 1 centimeter onder de rand met het mengsel. Bak de muffins vervolgens 20 minuten in de oven.
4
Hak ondertussen de augurken fijn en snijd de zalm in stukjes. Snijd de gebakken muffins als een broodje open en besmeer met de zuivelspread. Beleg vervolgens met bladsla, gerookte zalm en augurk.

Naast onze hartige courgettemuffins hebben wij nog veel meer heerlijke lunch- en snackrecepten. Bijvoorbeeld onze heerlijke geitenkaasplaattaartjes met aardbeien-rabarber compote!

Meer smakelijke recepten om te proberen

Er zijn talloze recepten om nog te proberen! Of je nu gaat voor romige risotto recept of een airfryer recept voor het avondeten, snelle lunch recept of heerlijk bananenbrood recept voor het ontbijt, we helpen je graag een handje door de vraag ‘Wat eten we vandaag?‘ te beantwoorden. Laat je inspireren en ontdek recepten van Eatertainment!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Gluten
  • Ei
  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.